petek, 12. avgust 2022

Počivalnik je ključ do udobne dnevne sobe

Redna in kvalitetna sprostitev sta ključ do zdravega in srečnega življenja. Med počitkom se naše telo regenerira, možgani se sprostijo in naše kreativno razmišljanje se poveča. Kje in kako se najlažje odpočijemo je najbolj odvisno od vsakega posameznika - za nekatere je to dolg sprehod v naravi, za druge pa udobno posedanje v dnevni sobi ob dobrem filmu ali knjigi.

Da ob počitku zares uživamo, je potrebno dnevno sobo primerno opremiti. Pomembno je, da je dnevna soba urejena, zračna in svetla, za posedanje pa si je dobro izbrati kakovosten počivalnik. Da je dnevna soba še bolj prijetna za bivanje, pa je pomembno tudi to, da so pohištveni elementi v prostoru stilsko usklajeni.

Na trgu je izbira počivalnikov in foteljev zares pestra. Osnovni modeli nimajo dodatnih funkcij, boljši modeli pa omogočajo tudi uporabo fotelja v relax položaju, torej z dvignjenimi nogami in spuščenim naslonom. Še boljši modeli imajo električno nastavljive relax mehanizme.

Poznamo tudi masažne počivalnike. Le-te ponujajo različne tipe masažnih mehanizmov. Cenovno se takšni počivalniki gibljejo med nekaj sto evrov pa do nekaj tisoč evrov. Pred nakupom si je masažni počivalnik vsekakor smiselno ogledati v živo v prodajalni, da vidimo, če nam tip masaže sploh ustreza.

Počivalnik Agustin zelen


Fotelji so izdelani iz različnih materialov. V vstopnem razredu sta najbolj pogosta materiala umetno usnje in različne tkanine, boljši modeli pa so oblečeni v pravo usnje ali pa v različne tipe mikrotkanine. Določeni proizvajalci omogočajo tudi možnost izbire materiala in barve, kar je še posebej koristno kadar želimo počivalnik uskladiti z sedežno garnituro ali ostalimi kosi pohištva v prostoru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar