četrtek, 17. april 2014

Sodobni kuhinjski pripomočki

Noži so nepogrešljiv pripomoček v vsaki kuhinji. Brez uporabe le-teh je pravzaprav nemogoče pripraviti skorajda katerokoli jed. Ob besedi nož večina ljudi pomisli na isto stvar - kovinsko rezilo in lesen ali plastičen ročaj. Noži so taki že stoletja in lahko priznamo, da precej dobro delujejo.

Po drugi strani pa materiali in tehnike v kuhinji hitro napredujejo. Navadne kovinske ponve so najprej zamenjale teflonske, ki so močno poenostavile kuhanje in čiščenje, le-te pa počasi zamenjujejo še bolj odporne, še enostavnejše za vzdrževanje in bolj zdravju prijazne keramične ponve.

Zahvaljujoč napredku je kuhanje hitrejše, enostavnejše in bolj prijetno. Napredek pa se pozna tudi pri nožih. Klasične kovinske nože so že v marsikateri kuhinji zamenjali bolj sodobni keramični noži. Keramični noži so trdnejši, ostrejši in ostrino ohranijo dlje časa. Hkrati so tudi enostavnejši za vzdrževanje in čiščenje, poleg tega pa ne vpijajo vonjav in okusa in hrani ne dajejo kovinskega okusa. Več o keramičnih nožih si lahko preberete tukaj.

Poleg materialov napreduje tudi dizajn kuhinjskih pripomočkov. V večini primerov gre za napredek le v trendovskem smislu, velikokrat pa se poleg izgleda izboljša tudi funkcionalnosti izdelkov.


Ni komentarjev:

Objavite komentar