nedelja, 5. junij 2016

Kako iz stanovanja narediti dom?

Vsakdo, ki se je kdaj soočil s popolno prenovo stanovanja, se zaveda, da stanovanje brez primerne opreme vsekakor ni dom. Da stanovanje postane dom, mu moramo vnesti dušo, kar dosežemo s primerno kombinacijo pohištva ter dekorativnih dodatkov.

Pri izbiri pohištva je zelo pomembno, da se odločimo za takšne kose, ki se lepo prilegajo prostoru, v katerega jih postavimo, hkrati pa morajo biti tudi primerni za naš življenski slog. Potrebe mlade družine z več otroci so vsekakor drugačne od potreb upokojenskega para, katerega otroci so že odrasli in živijo na svojem.

Vsekakor pa ne smemo misiti samo na zdajšni trenutek, ampak načrtujmo vnaprej. Če se že bližamo letom, ko bolj pogosto potrebujemo zdravnika, naše gibalne sposobnosti pa počasi pešajo, je potrebno opremo že sedaj prilagoditi prihodnjim potrebam. Enako velja tudi za mlad par, ki mogoče trenutno še nima otrok oziroma so te še majhni, vendar se v 10-15 letih, kolikor običajno časa preteče med prenovami, marsikaj spremenilo.

Pohištvo ter dodatki so prav tako odvisni od naših hobijev ter zanimanja. Kuharski navdušenci bodo prav gotovo več pozornosti namenili opremljanju kuhinje, medtem ko bo vrtnarski navdušenec predvidel posebne prostore za živo okrasje, vrt oziroma balkon pa bo zanj še posebej pomemben prostor. Tudi športni navdušenci bodo nekaterim prostorom dali večji poudarek kot na primer ljubitelji sprošanja in savnanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar